Header Academy

Igračke za mačke

Domaće, kućne mačke su i dalje životinje, i oni moraju da stimulišu svoje prirodne instinkte - na primer, lov. Mačke su takođe fundamentalno različite od pasa: ne možete ih voditi na šetnju. Zato moramo podsticati naše mačke da budu aktivne, ako želimo da održe zdravu težinu. Najbolji način da to uradimo - i da naši krzneni prijatelji budu srećni - jeste da se odlučimo za zabavne igre koje ih pomeraju. U ovom specijalnom tekstu o igračkama, mi ćemo pogledati najbolje mogućnosti za poklon za vašu mačku.

Jedna igračka koju svi vlasnici mačaka treba da poseduju je grebalica. Pomaže mačkama da zadovolje svoje teritorijalne instinkte i spašavaju zidove vaše kuće tako što ćete dopustiti vašem kućnom ljubimcu da grebe. Strukture na više nivoa takođe dozvoljavaju mačkama da se penje i skaču satima, sprečavajući sedentarne načine života i posledično uvećanje težine. Da ne pominjemo činjenicu da većina ovih struktura ima deo koji podseća na pećinu ili kutiju, što daje mačkama utočište gde mogu da sede i posmatraju kako bi zadovoljili njihovu inherentnu radoznalost. Bez sumnje, grebalica postaje suštinski deo savršenog doma za vašu mačku.

Što se tiče mačaka i igračaka, teško je zaboraviti poznati miš, koji im omogućava da igrau na lov. Važno je da ova igračka ima neku vrstu mehanizma koji mu omogućava da se kreće. Fascinacija mačaka sa glodavcima je bezvremena, a kupovina vašeg krznenog prijatelja sopstvenim znači beskrajni sate zabave. Pored lepog vremena, vaša mačka će vežbati i koristiti svoje lovne instinkte.

Slično mišu, tu je i gumena lopta: svakodnevna stavka koja uvek privlači pažnju mačaka. Njena lepa tekstura i oblik čine je idealnom igračkom za mačke. Ali da bi vašoj mački bio najbolji mogući poklon, važno je ići iznad jednostavne lopte, sa igračkama koje uključuju i druge izazove. Zatvorene strukture sa strateškim postavljenim rupama za stavljanje lopti u njih i njihovo vađenje su posebno zabavne i stimulišu neverovatnu inteligenciju mačaka.

Lopte, miševi, grebalice ... postoji mnogo toga da biramo. Da li znate šta ćete pokloniti svojoj mački?

 

Больше академии

Советы, как содержать латок для кошки в отличном состоянии

Советы, как содержать латок для кошки в отличном состоянии

Как подготовить и содержать латок с наполнителем для кошки

Go to Советы, как содержать латок для кошки в отличном состоянии
8 самых популярных пород

8 самых популярных пород

Go to 8 самых популярных пород
To clump or not to clump

To clump or not to clump

Go to To clump or not to clump