Header Academy

Ragdoll

Ličnost

Ragdoll rasa je postala veoma popularna u poslednjih nekoliko godina, uglavnom zbog posebno pitomog karaktera  koji ove mačke imaju. Takođe su veoma privržene, možda i više nego druge vrste mačaka, i imaju tendenciju da budu veoma vezane za svoje vlasnike i njihove porodice, što ih čini idealnim mačkama za mnoge ljude. Ove mačke obično ne vole da idu napolje previše.

One imaju naziv "Ragdoll" zbog jedinstvenosti: kada ih neko drži u svojim rukama, mišići mačke se toliko opuste da njihovo telo bude potpuno opušteno.


Fizičke karakteristike

Ragdolls imaju polu-dugu dlaku i boju poznatu kao "Colourpoint", sa tamnim tonovima boja (obično čokoladno smeđe nijanse) na repu, licu, ušima i udovima, i ostatkom tela koje ima svetliju boju, u rasponu od krem do bele. Takođe je standard za ovu rasu da imaju bele fleke na licu u obliku obrnutog "V", ali je isto tako uobičajeno da vidimo druge vrste kao što su "mitted", "Bicolour" ili "visoki beli", u zavisnosti od proporcija bele na krznu, koja je genetski određena.

Едукација

Bolesti: simptomi i lečenje

Bolesti: simptomi i lečenje

Власник кућног љубимца мора добро познавати карактер и понашање своје мачке како би могао знати када му је љубимац болестан. 

Go to Bolesti: simptomi i lečenje
Britanska kratkodlaka mačka, flegmatik

Britanska kratkodlaka mačka, flegmatik

Go to Britanska kratkodlaka mačka, flegmatik
infografika: Hrana koja nije preporučljiva za mačke

infografika: Hrana koja nije preporučljiva za mačke

Go to infografika: Hrana koja nije preporučljiva za mačke