Header Academy

Zašto biste trebali usvojiti mačku 2019. godine

Usvajanje mačke iz skloništa ili društva za zaštitu životinja je altruistički čin - i to svakako jeste. Međutim, ona takođe dolazi sa izuzetnim emocionalnim koristima. Nastavite čitati kako biste saznali više o tome kako napraviti razliku u 2019. godini.

Pre nego što započnete proces usvajanja, morate da proverite I preslišate sebe u vezi obaveza koje trebate  pre nego što ponesete mačku u svoj dom. Pobrinite se da imate vremena i resursa za zadovoljavanje njihovih potreba. Imajte na umu da morate da vodite računa o sebi i svojim navikama spavanja. Ako imate kućnog ljubimca, imate dobru ideju o brizi za jednog,a  ako niste možda je dobra ideja da na kratko vreme usvojite macu koja traži privremeni dom. Ovo bi moglo da vam da ideju kako je svakodnevno brinuti o maci pre nego što se odlučite finalno.

Najteži deo procesa usvajanja je sama odluka. Kada odlučite da podelite svoj dom, jedina preostala prepreka je da dobijete novog pratioca. Ljudi koji brinu o životinjama traže da provere da li način života novog vlasnika može da se usaglasi sa macom. Pored toga, mnogi potencijali su konačna odluka u skloništu. Međutim, to ne znači mnogo; mačići su oni koji na kraju izaberu. Sa svojim ljubaznim pogledom i velikim blagim očima, pronalaze svoj put. Kada su jednom u svom novom domu, oni su jedini koji mogu da se brinu o svom narodu.

 Ako razmišljate o prijemu nove mačke, moraćete da vodite računa o svom domu. Kada jedan od njih dođe kući sa vama, iznenadićete se načinom na koji ćete doneti odluku ranije. Godine 2019. odlučite se da u novoj godini da usvojite mače!