Header Academy

Britanska kratkodlaka mačka, flegmatik

Karakter

Neki ljubitelji mačaka zovu ih "antistres" mačkama, zbog izuzetno mirnog, ali takođe privrženog karaktera. One uvek traže društvo, mada bez ikakve nametljivosti. Imaju vrlo britanski osećaj za manire: savršene su životinje za gradske stanove i ljude koji žive sami ili starije osobe, a takođe su savršeno pogodne za veće porodice koje već imaju decu.

Njihova strpljivost pomaže im da tolerišu dečje igračke i retko ćete ih čuti da sikću ili prete da će vas ogrebati. Ako ih ugnjavite, jednostavno će otići na neko izolovano i mirno mesto. 

Pojava

Britanska kratkodlaka mačka jedna je od najpopularnijih kratkodlakih mačjih rasa, sa izraženim karakterom. Mnogi ljudi vole britanske kratkodlake mačke čokoladnobraon krzna, iako se one plavkaste i boje dima viđaju češće. Mnogi su fascinirani izražajnošću njihovog lica: imaju veliku i okruglu glavu veoma glatkih crta lica koje prilično nalikuju na ljudske. Takođe imaju okrugle oči, koje su uvek vrlo otvorene i izražajne - kao da su tipična mačka iz ilustracija u slikovnicama ili živa verzija "Mačka u čizmama". Verovatno vas ne bi iznenadilo ni kad bi progovorile, naročito zbog njihove sposobnosti da sa puno empatije i ljubavi komuniciraju sa svojim vlasnicima.

 

Повезани производи

Едукација

Persijska mačka, plišana igračka

Persijska mačka, plišana igračka

Go to Persijska mačka, plišana igračka
infografika: Hrana koja nije preporučljiva za mačke

infografika: Hrana koja nije preporučljiva za mačke

Go to infografika: Hrana koja nije preporučljiva za mačke
Saveti za savršenu kutiju sa peskom

Saveti za savršenu kutiju sa peskom

Go to Saveti za savršenu kutiju sa peskom