Header Academy

BENGALSKA MAČKA, DIVLJA

Ponašanje

Bengalske mačke su mešavina domaće mačke i Azijske leopard mačke.

I ako su bengalske mačke veoma umiljate ipak imaju neke osobine koje bi trebalo proveriti pre nego što se odlučimo da je uzmemo za ljubimca.

Bengalske mačke su veoma aktivne zato morate obratiti pažnju da se ima vremena i prostora za njenu stimulaciju. U suprotnom mogu veoma lako da se dosađuju i zato da počnu da budu destruktivne (otvaraju ormane i fioke, penju se na nameštaj, lome stvari itd.).

Idealno trebale bi živeti u kući ili stanu sa dosta prostora gde takođe mogu da izlaze napolje po svojoj volji. Mogu da se penju na dosta velike visine i trebalo bi im obezbediti jake podloge za grebanje zbog jake strukture njihovih mišića. Takođe su savršeni plivači tako da je to samo plus ako ima i vodene površine u blizini.

Kao i sa ostalim mačkama veoma je važno da i one prođu proces socijalizacije u veoma ranom dobu, i privikavati ih na raznolike situacije kao što su gosti, mala deca, kučići, glasna mesta i putovanja.

Izgled

Bengalese mačke je lako prepoznati. Njihova veličina je malo veća od domaće mačke i najviše su prepoznatljive po svojoj leopardskoj šari koja može varirati od crvene do sive. Vrh repa i šape us uvek crni.

Ukratko Bengalese mačke us savršena kombinacija jer su umiljate prema svojim gazdama i pomalo i divlje što ih čini više zanimljivim.

Едукација

Persijska mačka, plišana igračka

Persijska mačka, plišana igračka

Go to Persijska mačka, plišana igračka
infografika: Govor tela mački

infografika: Govor tela mački

Go to infografika: Govor tela mački
Sfinks mačke, bez dlaka

Sfinks mačke, bez dlaka

Go to Sfinks mačke, bez dlaka