Header Academy

4 trika koji će pomoći vašoj mački da se oseća udobnije koristeći kutiju za posip kod kuće

 “Odlazak u kutiju za posip” je jedna od dnevnih potreba vaše mačke. Ipak, mnogim mačkama je posebno teško dobro iskoristiti ovaj sistem za odlaganje. Kada se to dogodi, vaša mačka vam pokušava reći da se ne osećaju ugodno s metodama koje ste im dali. Iz tog razloga, donosimo vam nekoliko jednostavnih trikova koji će pomoći vašoj mački da se oseća udobnije kada koristi kutiju za posip kod kuće.

Izaberite kutiju za smeće koja se podudara sa željama vašeg ljubimca

Uvek treba da se postarate da kutija za posip koju izaberete bude u skladu sa vašim preferencijama za mačke. Postoje mačke (i vlasnici) koji mogu da preferiraju zatvorenu kutiju za posip. S druge strane, drugi se mogu osećati ugodnije koristeći kutiju za posip bez četiri zida koji ih okružuju. Pokušajte da kupite kutiju za posip koja može biti pokrivena i otkrivena. Tada ćete moći da vidite na koji način to preferiraju. Iznad svega, najvažnija stvar je da je kutija za posip dovoljno velika da se vaša mačka može slobodno kretati i imati prostor koji im je potreban da se osećaju ugodno.

Dajte vašoj mački privatnost kada koriste kutiju za posip

Mačkama treba privatnost kada koriste toalet, baš kao i svi drugi. Zbog toga je važno postaviti kutiju za smeće u uglu svoje kuće gde se neće osećati previše izloženo. Područje također treba biti tiho i mirno. Ako vaša mačka ne može da uživa u miru i tišini kada koristi svoju kutiju za smeće, oni će izabrati da je ne koriste.

Jedna kutija za posip za svaku vašu mačku

Preporučuje se da imate po jednu kutiju za svaku mačku u vašem domu, tj. Ako imate više od jedne mačke, morate imati više od jedne kutije za smeće. Takođe savetujemo da imate rezervnu za kada trebate potpuno očistiti one koje već imate. Deljenje je nešto u čemu mačke nisu naročito dobre.

Redovno čistite kutiju za posip

Mačke su veoma uredne životinje; ako želite da budete sigurni da koriste svoju kutiju za posip, važno je da ona bude čista i lepo miriše. Trebalo bi da izaberete vrstu legla prema količini vremena koju imate na raspolaganju za čišćenje. Idealno je da se otpad svakodnevno uklanja i da se cela kutija mora menjati nedeljno ili mesečno, prema predlozima proizvođača. Postoje određena legla koja su posebno dizajnirana za neutralizaciju loših mirisa: silikagel legla ili upijajuća legla će pomoći da i kutija za posip i vaša kuća mirišu, kao i da se vaša mačka oseća prijatno.

Ukratko, sve dok je kutija za smeće na mirnoj lokaciji, čista je i lepo miriše, vaša mačka će početi da se oseća lakše kada je koristi. Prateći ove jednostavne savete, i vi i vaša mačka ćete moći da uživate u boljoj higijeni i nižim nivoima stresa. Dajte vašoj mački ono što im treba i zauzvrat ćete moći da živite srećnije zajedno sa vašim voljenim ljubimcem.

 

Едукација

Saveti za savršenu kutiju sa peskom

Saveti za savršenu kutiju sa peskom

Go to Saveti za savršenu kutiju sa peskom
Izaberite najbolji pesak za svoju mačku

Izaberite najbolji pesak za svoju mačku

Go to Izaberite najbolji pesak za svoju mačku
Dobrodošla kući: kako učiniti da se mačka privikne na novi dom

Dobrodošla kući: kako učiniti da se mačka privikne na novi dom

Go to Dobrodošla kući: kako učiniti da se mačka privikne na novi dom